Hola i benvinguts i benvingudes a casa nostra.

Aquesta casa, de marcat caràcter mallorquí, fou construïda l’any 1890 pels nostres besavis. En ella hi han viscut quatre generacions de la nostra família. A la planta baixa hi havia el menjador, la cuina, el pati i l’estància dels animals. En el primer pis hi havia les habitacions i el bany principal i, en el segon, els porxos, on la família emmagatzemava, entre d’altres aliments i estris, la típica sobrassada mallorquina.

Al voltant de la xemeneia, els vespres d’hivern, els padrins ens contaven les rondalles mallorquines. Gràcies a ells coneguérem els personatges de les rondalles que ara habiten en el pis de dalt.

Per a la nostra família era un somni que el projecte d’ArtArtà es convertís en realitat. Diuen però, que les cases protegeixen als somiadors i als projectes fets amb sentiment. I és veritat, el 22 de juliol del 2012, fruit de la il·lusió per conservar aquesta casa i gràcies a l’entusiasme de familiars i amics, aconseguírem obrir ArtArtà amb la idea de protegir i promocionar la nostra cultura popular.

Mostrar “S’Hermosura del món” als més joves i als visitants, i posar en valor les rondalles mallorquines és un dels objectius de la nostra família. Actualment la casa s’ha convertit en un espai cultural per donar a conèixer Artà i el seu valuós patrimoni.

A més de la rondalla, la casa acull també les ditades de talent dels nostres artesans. Estam segurs que la nostra padrina, artesana de la llatra, i la nostra mare, que feia ceràmica (és la nina amb la senalleta de llatra del nostre logo) estarien orgulloses de veure com casa seva és ara punt de venda d’artesania. Aquí els artesans locals poden vendre els seus productes i vosaltres, si vos ve de gust, podeu, com els herois de les rondalles, descansar un estona assaborint un bon pa amb oli.

Gràcies per la vostra visita i per estimar les nostres arrels.

ARTÀ ÉS UN MUNICIPI MALLORQUI
SITUAT AL NORD-EST DE L'ILLA
Pertany a la comarca del Llevant (Mallorca). Compta amb la muntanya més alta de les serres de Llevant: sa Talaia Freda, amb 562 metres d'altitud. Confronta amb Capdepera, Son Servera Sant Llorenç des Cardassar, Petra i Santa Margalida.
RECULL DE PREMSA
Links d'interés d'Artartà