Al primer pis, on abans hi havia les habitacions de dormir, s’hi ha obert el museu de les figures de les rondalles de l’escultor artanenc Pere Pujol.

En aquesta exposició els herois de les rondalles prenen vida: en Gustí Lladre, en Joan des nas de dos pams, n’Estel d’Or, els dimonis, les bruixes i les fades omplen les sales d’aquesta casa amb un marcat caràcter mallorquí.

A l’escala que puja a la planta superior comença Sa Rondaia amb la frase típica de totes ses rondalles “Això era i no era” sa rondaia de… Presideixen aquest pis els gegants de la rondalla “En Pere poca por” just sortits de la cruenta batalla lliurada amb els moros. En aquesta planta hi ha cinc habitacions i l’obra de Pere Pujol s’ha ubicada segons la classificació que va fer l’etnògraf americà Thomson. Per tant, a l’esquerra tenen la sala 1 on hi podran trobar una mostra de les rondalles meravelloses i a la sala 2 algunes de les moltes rondalles que parlen d’animals. Si vostès entren a la sala 3 hi podran trobar dues de ses rondalles més macabres. A la sala 4 podeu veure un recull de les rondalles religioses, amb Sant Pere amb les claus del regne i la gran carabassa que el bon Jesús li va fer caure damunt el cap, perquè volia saber més que ell.

Esper que vos agradi i que aquests contes que ens han contat els nostres padrins i padrines durant generacions no es perdin a l’oblit. Que aquestes figures que va fer en Pere Pujol amb pocs mitjans i molta imaginació serveixin per motivar a adults i nins a llegir les nostre rondalles.

Deixeu-vos endur per la màgia de les rondalles.

Concertau visites comentades i consultau els nostres preus especials per a grups.

PERE PUJOL
Pere Ferrer Pujol (1934-2001), més conegut com a Pere Pujol, neix a Artà. Als nou anys té el primer contacte amb les rondalles mallorquines.
ArtArtà Botiga
EL LLUMERET BLAU
A moltes rondalles, quan els personatges es perden cercant un palau, una casa, un castell…un espai on resguardar-se de la nit…troben “un llumeret blau hi arribarem si deu us plau”...
Per això hi ha aquests llums blaus que marquen les pedres d’una de les parets d’aquesta casa. Aquesta llum era el senyal de que a la llunyania hi havia un lloc d’acollida pel viatger o per l’agosarat protagonista de Sa Rondaia.
GALERIA
VISITES AL MUSEU
GUIADES, PRÈVIA RESERVA

VISITES LLIURES


ADULT: 4 EUROS · NINS: 2 EUROS

PREUS ESPECIALS PER A GRUPS
PERSONA RESPONSABLE DEL GRUP
NUMERO DE PERSONES
TELEFON DE CONTACTE
DIA DE LA VISITA
HORA DE LA VISITA
PER A MÉS INFORMACIÓ CRIDA'NS: 971835939 · 629048341