Descobriu el patrimoni d’Artà a través d’objectes de decoració, ceràmica, articles de la llar, tèxtil, llatra, papereria i complements, i altres regals originals. En aquesta botiga hi trobareu els records d’Artà més innovadors i exclusius per regalar als vostres amics, familiars i companys. No es comercialitzen a altres indrets.

Just a l’entrada podeu veure objectes de regal i decoració fets artesanalment per mestres artesans i dissenyadors d’Artà. Tots són productes fets a mà, únics i exclusius: les típiques senalles mallorquines fetes de llatra. Històricament Artà tenia moltes famílies que vivien de l’obra de pauma, i s’exportava a l’exterior. Avui en dia molt poques famílies saben fer llatra i menys viuen d’ella. Encara hi ha artesans, però, que recullen les paumes del garballó de les nostres muntanyes, la tracten amb sofre i la treballen amb les mans per donar-li forma de senalleta, capell, bossa, etc. Aquesta espai pretén recuperar aquesta ofici artesanal perquè no es perdi.

També podeu veure objectes de ceràmica primitiva i bijuteria dels nostres artesans més joves. Molts dels nostres productes donen a conèixer el nostre patrimoni: els brodats de punt mallorquí amb l’Església o Sant Salvador, davantals amb el talaiot de Ses Païsses.

Tot això perquè els nostres clients puguin endur-se’n un record del nostre poble, al mateix temps que ens ajuden a que la nostra artesania sobrevisqui a la “fabricació en sèrie”. Tots els nostres productes duen la marca que els identifica com a producte local.

ELS NOSTRES ARTESANS

GUILLEM CASSELLAS

Mestre artesà de la llatra. La preocupació d’aquest artanenc és que no es perdi aquest ofici mallorquí. Tot i que l’obra de palma té un estil tradicional en forma d’objectes que antigament tenien un ús quotidià, intenta innovar cada dia i fer coses noves adaptades a les modes actuals. És un dels pocs artesans que es dedica a aquesta professió de manera activa.

MARTA MATAMALAS

Artanenca, va estudiar Belles Arts a Barcelona i disseny de producte a l’Escola Superior de Disseny de Palma. Apassionada pel món de la creació, compagina les arts plàstiques i el disseny. Combina la creació lliure sense lligams amb la disciplina projectual.

VENTURA ALBONS

Una felanitxera que se sent artanenca. Ceramista de cor, fa diferents tipus de peces, des d’una tassa a un gran mural. Ha estudiat ceràmica a diferents indrets d’Espanya.

CATALINA CAÑELLAS

Brodadora artanenca especialitzada en punt mallorquí. Va aprendre l’art del brodat als quinze anys i en duu més de vint enseyant-ne a la gent dels pobles de la comarca. Ha fet feina de mestra de punt mallorquí. És mestra artesana.